Link - www.linia.pl Link - Banner - Reklama



Logo serwisu Kobieca linia
Index
Psychologia
Astrologia
Zdrowy styl życia i odżywiania
Kuchnia
Felieton
O nas
Napisz
Archiwum
Poprzednie przepisy:
Sałatka ziemniaczana
Naleśniki
Obiad antystresowy
więcej...
Naleśniczki meksykańskie

     Znalazłam sobie pracę. Bardzo mi się to podoba, bo i doświadczenie zbieram, i zarabiam... No, oczywiście nie zarabiam fortuny, bo przecież pracuję tylko na jedną czwartą etatu, ale jestem zadowolona. No, oczywiście nie jestem z wszystkiego zadowolona, bo okazuje się, że łączenie pracy ze studiami dziennymi wcale nie jest takie łatwe. Ale sobie radzę. Przed południem idę na uczelnię, potem jadę do pracy, a na wieczór ściągam do domu. Głodna jak wilk. Mam teraz mniej czasu na kucharzenie, ale nie poddaję się.
     I tak właśnie dzisiaj, wściekle głodna, zaanektowałam kuchnię o godzinie 19.00. Rzuciłam okiem na to, co posiadam i co można z tego zrobić. Na szczęście w sobotę zrobiłam duże zakupy, wiec było pole do popisu. Wrzuciłam pół kilo mielonego mięsa wołowego do dużego rondla z niewielka ilością oleju, solidnie to posoliłam, popieprzyłam, popapryczyłam i jeszcze doprawiłam bazylią. Smażyłam mięso na malutkim ogniu, a na patelni obok zeszkliłam dwie cebule. Potem dodałam do mięsa ową cebulę, pokrojoną czerwoną paprykę, puszkę czerwonej fasolki w sosie pomidorowym, keczup i nadal smażyłam to na małym ogniu. W międzyczasie wyjmowałam produkty na naleśniki: mleko, jajka, mąkę, olej. Zrobiłam z tego najzwyklejsze na świecie naleśniki, tzn. zmiksowałam dwa jajka, a potem dolewałam do tego po trochę mleka i dosypywałam po trochę mąki. Oczywiście co chwilę mieszałam mięso. Gdy ciasto na naleśniki było już gotowe, odstawiłam je na momencik na bok i ponownie zajęłam się mięsem, tzn. dodałam do niego starty ser i wymieszałam, żeby się rozpuścił. Dopiero teraz farsz był gotowy. Teraz można się było wziąć za smażenie naleśników.
     Nadzianych naleśników wyszło sztuk 14. Najadłam się po uszy i jeszcze zostało mi tego na jakieś 3 dni. POLECAM!



     Przepis na naleśniki meksykańskie

Ciasto na naleśniki
2 jajka
sól
mąka
mleko
olej do smażenia

     Jajka wbić do miski, posolić i zmiksować, potem dodawać po trochę mleka i mąki, aż do uzyskania pożadanej ilości i gęstości.

Nadzienie
pół kilo mielonego mięsa wołowego
2 cebule
1 czerwona papryka
1 puszka czerwonej fasolki
25 dkg startego żółtego sera
keczup
sól, pieprz, papryka ostra, bazylia

     Cebulę pokroić w półkola i zeszklić na patelni. Mięso przyprawić na ostro i smażyc na oleju w dużym rondlu. Dodać cebulę, fasolkę, pokrojoną paprykę i keczup. Smażyć na małym ogniu ok. 15 minut. Na końcu dodać ser i wymieszać. Farsz gotowy.


klaudia.zak@linia.pl



 KOMUNIKATY
Zapraszamy do odwiedzenia pozostałych serwisów w portalu linia.pl
Twoja linia.pl
 
Serwisy linia

Kliknij tu,

aby przejść do innych serwisów



Polecamy katalogi: Wibe, Profit, Prosty, Pogodny, Powietrzny, DobreMiejsce
Polecamy serwisy: Linia, Foto, Kobiety, Medycyna



Powrót na górę   © 2001 Usługi Komputerowe S.C. & Eliza Książczak
Wszystkie prawa zastrzeżone | All rights reserved